Suomen juustovalmistajat

Suomen juustovalmistajat

Juusto on maitotuote, joka on valmistettu maidosta, joka on valmistettu monenlaisista makuista, kuvioista ja muodoista maidon proteiinikaseiinin koaguloimalla. Se sisältää proteiineja ja rasvaa maidosta, tavallisesti lehmien, puhvelien, vuohien tai lampaiden maitoa. Tuotannon aikana maito tehdään happamaksi ja entsyymin lisääminen juoksutukseen aiheuttaa hyytymistä. Kiinteät aineet erotetaan ja puristetaan lopulliseen muotoon.Joillakin juustoilla on kuori, ulkokerros tai koko muotti. Useimmat juustot sulavat keittolämpötilassa. Tuotetaan yli tuhat eri juustotyyppiä eri maista. Niiden tyylit, tekstuurit ja makut riippuvat maidon alkuperästä (myös eläimen ruokavaliosta) riippumatta siitä, ovatko ne pastöroituja, voirasvapitoisuus, bakteerit ja muotit, jalostus ja ikääntyminen. Aromiaineina voidaan käyttää yrttejä, mausteita tai puun savua. Monien juustojen, kuten Red Leicesterin, keltainen tai punainen väri valmistetaan lisäämällä annattoa. Joitakin juustoja, kuten mustapippuria, valkosipulia, ruohosipulia tai karpaloita, voidaan lisätä muihin ainesosiin.Muutaman juuston osalta maito on juoksutettu lisäämällä happoja, kuten etikkaa tai sitruunamehua. Useimmat juustot tehdään happamiksi pienemmässä määrin bakteereilla, jotka maidon sokereita muuttavat maitohapoksi, ja juoksutuksen lisääminen täydentää juustoa. Kasviperäisiä vaihtoehtoja juoksutteelle on saatavilla; useimmat niistä on valmistettu sienen Mucor miehei käymisestä, mutta toiset on otettu Cynara-thistle-perheen eri lajeista. Meijerialueen lähellä olevat juustovalmistajat voivat hyötyä tuoreemmasta, halvemmasta maidosta ja alemmista kuljetuskustannuksista.Juustoa arvostetaan sen siirrettävyyden, pitkän käyttöiän ja rasvan, proteiinin, kalsiumin ja fosforin pitoisuuden vuoksi. Juusto on kompakti ja sillä on pitempi säilyvyys kuin maidolla, vaikka juuston kesto riippuu juuston tyypistä; juustojen pakkauksissa olevat etiketit väittävät usein, että juusto olisi kulutettava kolmen tai viiden päivän kuluessa avaamisesta. Yleisesti ottaen kovat juustot, kuten Parmesan, kestävät pidempään kuin pehmeät juustot, kuten Brie- tai vuohenmaitojuusto. Joidenkin juustojen pitkä käyttöikä, varsinkin suojakuoressa, mahdollistaa myynnin, kun markkinat ovat suotuisat. Keskustellaan parasta tapaa säilyttää juustoa, mutta jotkut asiantuntijat sanovat, että juustopaperiin kääriminen antaa parhaan tuloksen. Juustopaperi on päällystetty huokoisella muovilla sisäpuolella, ja ulkopuolelta on vahakerros.

Tämä muovin erityinen yhdistelmä sisäpuolella ja vaha ulkopinnalla suojaa juustoa sallimalla kondensoitumisen juustolle jumalattomaksi, samalla kun estetään kosteutta juuston sisältä. Juusto on antiikin ruoka, jonka alkuperää on aiemmin tallennettu. Ei ole ratkaisevia todisteita siitä, missä juustojen valmistuksessa on kyse Euroopassa, Keski-Aasiassa tai Lähi-idässä, mutta käytäntö oli levinnyt Eurooppaan ennen roomalaisia ​​aikoja, ja Plinyin vanhin mukaan se oli tullut hienostunut yritys siihen aikaan, kun roomalainen Imperiumi syntyi.

Suomen suurimmat juustovalmistajat

Suomen suurimmat juustovalmistajat

Valion juustovalmistajat ovat jo yli 100 vuotta omistautuneet hienoimman juuston valmistukseen. He valitsevat vain parhaat luonnolliset ainesosat, kuten puhtaan tuoreen maidon, jokaista juustoa varten. Nykyään voit tunnistaa heidät juustojen ikääntymisestä juuri oikeaan tekstuuriin, makuun ja aromiin sekä niiden kykyyn tuottaa samanlaista laatua jokaisessa Valion juuston lohkossa tai leivissä. Jokainen juusto arvioidaan kypsymisen aikana kosketuksella, makuun ja tuoksuun.Kypsytysprosessi on avain lopputuotteen maun kehittämiseen sekä suolan suolavedellä ja puhtaan suomalaisen maidon rasvapitoisuutena. Valio Edamin kaltaisten pehmeiden juustomerkkien lisäksi meillä on ihania juustoja, joissa on enemmän makua, esimerkiksi Valio Emmental, joka on kypsynyt pidempään. Arla-juustomme valmistetaan 100% luonnollisista ainesosista ja maistuvat täydellisesti mihin aikaan päivästä riippumatta siitä, etsitkö täyttöpurkausta aterioiden, nopean välipalan tai kiinteän aamiaisen tai lounaan välissä.

Yhdistä ne suosikkisi vihannesten, hedelmien, lihan tai leivän kanssa, ja sinulla on herkullinen, terveellinen ja ravitseva ateria. Kun olet löytänyt suosikkisi, on niin monta tapaa saada se. Kaikki juustomme ovat ammattitaitoisten juustovalmistajien huolellisesti muotoiltuja, jotka tuovat sinulle saman hyvän maun ja laadun joka kerta.

Suomen suosituimmat juustot

Valio Emmental punaleima, Valio Hienoin Salaneuvos, Ålands Special 50+, Keisarinjuusto, Valio Alppi Kreivi, Valio Aura Gold, Oltermanni 17, Kolatun Waldemar Kuttucheddar, Valio Viola maustamaton tuorejuusto, Valio Kippari, Julia 17 rypsijuustovalmiste.