Miten tulla viljelijäksi?

Miten tulla viljelijäksi?

zaatalous on loputon tiede, jossa on monia näkökulmia, jotka avaavat monia keinoja, ja jotka johtavat kaikkiin suuntiin. Onnistunut maanviljelijä tarvitsee edelleen rakkautta omaan maahan ja käytännön kokemusta, sekä runsaasti rohkeutta ja päättäväisyyttä; mutta lisäksi hän tarvitsee perustella kutsumuksensa tieteeseen. Tulevaisuudessa tämä on vieläkin totta.

Onnistuakseen viljelijän on tiedettävä paljon maastaan ​​ja tuotteista, joita hän aikoo viljellä. Jokainen kasvi ja eläin on monimutkainen organismi. Joka haluaa menestyä esimerkiksi vehnän, rukiin, maissin, tupakan tai puuvillan viljelyssä, hänen on tunnettava perusteellisesti kasvin ominaisuudet, itävyys ja kasvu, sairaudet, joihin se on herkkä, ja niiden valvontamenetelmät. Maidontuottajan ja karjankasvattajan on tunnettava karjansa ominaisuudet; niiden rehuvaatimukset, niiden kasvatustavat ja niiden yleiset sairaudet. Samoin hedelmien viljely vaatii asiantuntijatietoa puun kasvusta sekä oksastuksesta, karsimisesta, pölyttämisesta ja lannoitteesta. Näiden kaltaisten asioiden tuntemisen lisäksi viljelijällä olisi oltava liiketoimintaa, pystyttävä myymään tuotteitaan missä ja milloin se on kannattavinta, säilyttämään riittävät tiedot (jotta he tietävät, missä hän on taloudellisesti) ja ennen kaikkea suunnitella tuotantoaan hyödyntääkseen edullisimmat markkinat.

Miten valitset tilan?

Miten valitset tilan?
Miten valitset tilan?

Kun olet punnittu huolellisesti viljelyn etuja ja haittoja verrattuna muihin ammatteihin ja päättänyt edellisen edun puolesta, olet valmis harkitsemaan kysymyksiä: Voinko ostaa tai vuokrata maatilan? Missä minun pitää tilata? Minkälainen viljely on tehtävä? Viisas valinta ottaa huomioon monia tekijöitä. Aluksi sinun ei pitäisi ostaa tai vuokrata maatilaa, ellei sinulla ole ollut todellista kokemusta maataloudesta. Olet melkein varmasti tuomittu pettymykseen ja epäonnistumiseen, jos teet niin monimutkaisen yrityksen, jolla ei ole kokemusta hyvästä maatilasta, menestyneen maanviljelijän johdolla. Jos sinulla ei ole kokemusta, sinun pitäisi aloittaa maatalouden uran ensin palkattuna toiselle. Tämän jälkeen saatat pystyä hallitsemaan omaa maatilaa. Moni kokenut maanviljelijä on aloittanut ensin vuokralaisena eikä ostajina. Ei ole järkevää ryhtyä viljelyyn omistaja, ennen kuin olet kokeillut ja tiedät, että pidätkö viljelystä, voitko tehdä siitä menestyvän liiketoiminnan ja olitko valinnut haluamasi maatalouden ja sijainnin. Valitun alueen olisi oltava tuttu, jos mahdollista. On myös hyödyllistä valita sijainti, missä perheesi tunnetaan. Alueen olisi oltava sellainen, jota on kehitetty vuosia, tai jos kyseessä on uusi maa, on lähellä muita hyviä viljelyalueita. Samoin, jos pidät siipikarjankasvatusta, olisi valittava alue, joka tunnetaan onnistuneesta siipikarjankasvatuksesta.

Älä valitse sellaista maatalouden tyyppiä, joka ei tunne aluetta. Mahdollisuudet ovat, että maaperä tai ilmasto on epäsuotuisa ja että kertoimet ovat menestystä vastaan. Kun valitset tilan, älä ohjaa vain asianomaisia ​​osapuolia, kuten kiinteistönvälittäjää, joka etsii maksua, tai myyjää, joka haluaa päästä eroon omaisuudestaan. On syytä tiedustella täydellisesti maatilasta, sen tuotoista, toimintakustannuksista, voitoista ja niin edelleen. Neuvoa voidaan yleensä saada vapaasti tällaisista hyvin informoiduista ja kiinnostumattomista lähteistä, kuten läänin maatalousvirkamiehiltä. Valtion laajennuspalvelut, maatalouden korkeakoulut tai koe-asemat ja eri maatilajärjestöt voivat auttaa laajemmissa kysymyksissä. Ilmasto on keskeinen tekijä, jolla määritetään, millaisia ​​viljelykasveja voidaan viljellä. Joitakin huomioon otettavia ilmastotekijöitä ovat sademäärät ja niiden jakautuminen vuoden aikana, kasvukauden pituus, talven kylmyys ja mahdollisuus tällaisiin luonnonvaaroihin, kuten kuivuuteen, tulvaan, raekuuroihin, tuulimyrskyihin ja vastaaviin. Hyvä maaperä on kenties olennainen osa viljelyä, koska se ei ainoastaan ​​tarkoita sitä, mitä voidaan kasvattaa, vaan onko saanti korkealla tai matalalla. Niille, jotka aikovat ostaa, on hyvä muistaa yleinen sääntö, että mitä enemmän rahaa sijoitetaan, sitä suurempi on tulo, ja päinvastoin. Maan, rakennusten ja laitteiden hinta, jos hankit kehittyneen maatilan, on ehkä avain määritettäessä, onko hanke onnistunut. Mikäli ostetaan ylikuormitetuilla hinnoilla, kirjanpito ja verot saattavat johtaa lopulta epäonnistumiseen, vaikka sato olisi ollut korkea jo useita vuosia.