Maalla asumisen edut

Maalla asumisen edut

Viime vuosina yhä enemmän ja enemmän ihmisistä on muuttanut pois maaseudulta kaupunkiin. Maaseutujen tyhjeneminen on nykypäivänä oikea ilmiö, joka huolestuttaa päättäjiä. Suuret kaupungit jatkavat kasvuaan, samalla kun maaseudulta muutetaan pois. Tämä johtuu usein maaseutujen työpaikkojen pulasta ja vähistä mahdollisuuksista edetä elämän eri puolilla, kuten esimerkiksi urassa. Nykyään nuoria houkuttelee paljon enemmän kaupunkien tarjoamat mahdollisuudet, joita maaseutu ei valitettavasti pysty tarjoamaan. Kyseinen ilmiö on kuitenkin täysin maailman laajuinen ja jokaisella maalla tuntuu olevan jatkuvasti pulaa työntekijöistä.

Tämä onkin todellinen ketjuilmiö. Yrityksien on vaikea saada hyviä työntekijöitä, joka loppujen lopuksi johtaa yrityksen konkurssiin. Konkurssin myötä taas lähtee runsaasti työpaikkoja. Työpaikkojen menettäneet taas muuttavat maalta kaupunkiin uuden työpaikan toivossa. Tämä ketjuilmiö taas aiheuttaa maaseutujen tyhjenemisen. Tämä on kuitenkin hyvinkin valitettava ilmiö, nimittäin usein maaseuduilla elämänlaatu on parempaa. Maaseudulla asumisessa on monia hyviä puolia, joita on mahdotonta löytää kaupungin kiireestä. Tässä artikkelissa käymmekin läpi maalla asumisen parhaat puolet.

Maalla asuminen on kaupunkia huomattavasti rennompaa

Maalla asuminen on kaupunkia huomattavasti rennompaa

Maalla ei ole koskaan mihinkään kiire. Elämäntyyli on huomattavasti rauhallisempi, eikä minnekään juosta täysillä. Maalla ihmiset osaavat ottaa oman aikansa kaikkeen tekemiseen. Aina on aikaa kuulumisille, jopa kaupankassalla ja kaupungilla kävellessä. Kaupan kassat tuntevat jokaisen asiakkaan, joten kuulumisten vaihtaminen käy luonnostaan. Maalla tervehditään oikeastaan kaikkia, tuttuja, tutun tuttuja ja jopa tuntemattomia. Maalla asuu sen verran vähän ihmisiä, että jokainen vähintäänkin tietää toisensa jotakin kautta. Tällöin myös luonnollisesti jokaista aina tervehditään ja vaihdetaan muutama sana törmätessä. Aikataulut eivät myöskään ole koskaan niin tarkkoja kuin kaupungissa, eli pieni myöhästyminen tuttuun törmäämisen takia on aina sallittua, eikä sitä katsota pahalla.

Maalla asuminen on huomattavasti edullisempaa. Asuntojen hinnat ovat yli puolet kaupunkien hinnoista. Maalla kaupungin yksiön hinnalla saa vuokrattua rivitalon. Myös ruoka on usein hieman edullisempaa ja myös parempaa. Maalla on helppoa ostaa lähiruokaa paikalliselta torilta. Halutessaan voi vaikka käydä jopa itse poimimassa luonnon antimet seuraavaan kokkaukseen.

Malla luonto on lähellä, joten omat kantarellit ja mustikat on huomattavasti helpompi poimia, kuin kaupungissa. Metsään pääsee myös rentoutumaan, nimittäin maalla ei tarvitse kuunnella jatkuvaa liikennettä. Oikeastaan, maalla ei tarvitse edes lähteä metsään kartuttaakseen liikenteen melut. Ihan vain kotikadulla käveleminenkin on usein huomattavasti rauhallisempaa, eikä vastaan tule useinkaan kuin muutama naapuri. Maalla on normaalia kävellä melkein puolituntia ennen kuin tulee ketään vastaan.

Maalla liikkuminen on myös huomattavasti turvallisempaa. Tämä pätee oikeastaan joka maahan. Maalla jokainen tuntee toisensa, joten koskaan ei tarvitse olla peloissaan, edes yöllä kävellessä. Aina voi kävellä rauhassa, ilman kaupungin turvattomuuden tuntua. Ja jos hätä iskeekin, niin aina voi käydä kolkuttamassa seuraavaa ovea ja voi olla varma, että sieltä vastaa joku, joka tarjoaa apua tai kyydin kotiin. Ainoana vaarana maalla kävellessä on suuremmat hyttysmäärät, jotka ovat myös vältettävissä hyttysmyrkyllä.

Maalla on myös huomattavasti helpompaa opiskella. Usein maalaiskylien lähellä sijaitsee jokin pienempi kaupunki, joka tarjoaa yliopiston. Pienempien kaupunkien yliopistoihin on taas huomattavasti helpompi päästä opiskelemaan, jolloin opiskelupaikan saa paljon pienemmällä vaivalla. Tällöin ei myöskään tarvitse muuttaa toiselle puolelle Suomea opiskelemaan, sillä opiskelupaikka löytyy jo viereisestä kylästä. Totta kuitenkin on, että pienemmistä kaupungeista ei aina välttämättä löydy kaikkien alojen suuntauksia. Tällöin maalta pitää usein muuttaa pois opiskelun ajaksi. Tämä on kuitenkin usein vain väliaikainen muutto.